Here we go

Here we go

Dinsdag 5 juli

En daar is ie dan… de 5e juli is aangebroken! De datum al veel in de mond gehad, en nu is het werkelijkheid: wij starten met onze voetreis naar Trondheim in Noorwegen.
Vandaag maar 3 kilometer wandelen op het programma, van huis naar treinstation Tilburg-Reeshof. Daarna treinen en varen. Een heerlijk relaxte manier van reizen, mits alles op tijd vertrekt. En dat doet het. En zo schepen we ruimschoots op tijd in op de ‘Romantika’, waar we een hut met uitzicht op zee hebben. Het is bijna niet te bevatten dat zo’n schip met al die auto’s en campers blijft drijven, sterker nog, nog vooruit gaat ook!
Achter op het zondek is het goed toeven. Er staat een flinke, frisse bries, maar de zon laat zich ook zien en voelen. Er is zelfs een DJ die de gasten trakteert op een lekkere beat. Sfeerverhogend.

De boot herbergt een winkel, een casino en veel horeca. We lopen er langs en laten het voor wat het is.
Bij de bootreservering hebben we een lopend buffet voor zowel diner als ontbijt vastgelegd. Om 17.30 u worden we al verwacht. We doen ons vooral tegoed aan de zalm, de gerookte variant bij het voorgerecht en de gestoofde versie als hoofdgerecht.
Ik blijk niet over zeemansbenen te beschikken en wellicht de combinatie van eten en tussendoor lopen op een deinende boot zorgt ervoor dat ik na het eten het liefst wil gaan liggen. Dus de “nacht” begint voor mij al vroeg!

Woensdag 6 juli

Alsof je in een heel zacht schommelende hangmat ligt, zo voelt het slapen op een boot. Heerlijk! De misselijkheid is verdwenen. Als één van de eersten zitten we weer in de grote eetzaal met uitzicht op zee. Als hele lichte schaduwen zien we de bergachtige omgeving van Noorwegen voor ons opdoemen.
Anderhalf uur over 2 boterhammen, dat is nog eens ontbijten op het gemakje. Maar dit is voor mij wel de manier om niet misselijk te worden. Topfit verlaten we iets na 10 uur de boot en zetten voet aan wal in Kristiansand. In het kader van prioriteiten stellen gaan we eerst op zoek naar een geocache. Er ligt er 1 op het parkeerterrein en die is zo gevonden, voor ons de 1e in Noorwegen! Om 12 uur vertrekt de bus naar Oslo. Om de tijd naar 12 uur te overbruggen lopen we naar de visafslag. Ik had iets meer visverwerking en vishandel verwacht, maar er zijn vooral veel visrestaurants te zien. En veel Duitsers, want er was een enorm groot Duits cruiseschip aangemeerd.

De bus brengt ons ruim 300 kilometer verder, naar Oslo. Iets na vijven parkeert de chauffeur zijn bus bij het centraal station. Het was een aangename rit over de E18 door een groen en heuvelachtig landschap met talrijke tunnels.
We zijn verrast door onze royale kamer in het hostel. Bovendien ook nog eens erg vriendelijk volk, die Noren. Zelfs een politie-agent sprak ons aan of we een goede dag in Oslo hebben gehad!
Onze kamer beschikt over een kitchenette, dus doen we boodschappen bij de supermarkt 200 meter verderop en koken we ons eigen potje.
Morgen nog een dag om te acclimatiseren en Oslo verder te verkennen.

Dankbaar voor:
  • mijn lieve moestuinvriendinnen die maar liefst 7 weken liefdevol willen zorgen voor mijn 100 m2 moestuin
  • dochterlief Eline die bereid was om van Tilburg naar Eemshaven mee te reizen (of eerder andersom, met wie wij mee mochten reizen 😉)
  • de dienstregeling van de NS, die stipt nageleefd is op onze route
error: Content is protected !!