Over ons

Over ons

Zolang wij elkaar kennen is het een doel geweest waar we iets mee wilden. En in 2015 hebben we het besluit genomen. We gaan het doen. De datum werd 3 jaar vooruit gepland: 24 maart 2018. Wij zouden naar Santiago de Compostela lopen. Het werd een wandeltocht van ruim 3.200 km vanuit ons huis in Tilburg naar noordwest Spanje. In die 3 jaar hebben we er nooit aan getwijfeld dat we zouden gaan. Dát commitment zorgde ervoor dat alle stukjes op het juiste moment op de juiste plaats zijn gevallen. En de stukjes zijn goed gevallen. We konden met een gerust hart vertrekken en lieten alles verzorgd achter – met alle tijd van de wereld.

Het doel was om goed los te komen van het dagelijkse leven en van daaruit weer kijken hoe we ons leven zouden gaan inrichten. Terug naar de fabrieksinstellingen, als het ware. Het kon en mocht allemaal best wat eenvoudiger en bewuster – we doen niet meer mee aan de race van alsmaar meer, groter, duurder en de stress die hierbij hoort. Daar zijn we klaar mee. Onze tocht werd geen wedstrijd en ook geen tocht met gedetailleerde planning. Gewoon per dag bekijken welke afstand we wilden lopen, waar we wat aten en waar we sliepen. Met andere zaken waren we niet bezig. Dus, geen social media, niet “even de e-mail checken”, even nieuwsapp lezen, even een takenlijstje maken – dat deden we dus niet. Wel mooie foto’s maken, genieten van de omgeving en van de mensen om ons heen.

We zijn gaan leren hoe het is om met weinig dingen te leven en te leven met een onzekere invulling van onze basisbehoeften. Maar het commitment van die 3 jaar heeft ons geleerd dat we erop mogen vertrouwen dat we iedere dag goed terecht komen. En zo gebeurt het ook.

error: Content is protected !!