Over de website

Over de website

Deze website hebben we zelf ontworpen en gebouwd. Websites bouwen, dat doet Leo al tientallen jaren.

Natuurlijk zijn er al heel veel oplossingen om onderweg je verhaal vast te leggen en foto’s te publiceren. Alleen, hierbij is de reiziger niet de klant (hoewel hij dat wel denkt), maar is het product. Die websites zijn een goed voorbeeld van onze aandachtseconomie, net als alle social media “oplossingen”. Door de verhalen en foto’s komen bezoekers naar de website en die kunnen heel mooi… alle reclame bekijken en lezen.

Leo wil met zijn bedrijf de tegenhanger van deze aandachttrekkerij bieden. Bij de websites die hij bouwt staat de onderneming centraal en niet de hongerige cookiemachine, waarbij de bezoekersdata aan de hoogste bieder wordt verkocht. Op onze website wordt geen cookie gebruikt en wordt geen reclame gemaakt. Met uitzondering van de link naar Pereffect, het bedrijf van Leo. Ook is bij onze website geen ontwerp toegepast waarbij de bezoeker ongemerkt van het ene onderwerp naar het andere getrokken wordt om maar te zorgen dat het bezoek zo lang mogelijk duurt. Iets anders is wel dat de verhalen op onze website zo boeiend zijn dat je aan het lezen wil blijven.

Voor deze website was de opdracht om er een te bouwen die we ook onderweg, gewoon met onze telefoon, konden bijhouden. Ook als we eens geen of minder wifi hadden. Eerlijkheid gebiedt om te vertellen dat we hier in de eerste weken wel eens moeite mee hebben gehad. Leo heeft veel aan instellingen moeten sleutelen om ook in de dunbevolkte gebieden als de Franse Morvan nog iets te kunnen publiceren. De foto’s zijn zo klein mogelijk gemaakt en de website kent weinig mogelijkheden om speciale effecten te laten zien. Maar uiteindelijk is gebleken dat we geen enkele moment hebben gemist en dat de website 100% beschikbaar is gebleven.

Wil je meer informatie over deze website of heb je interesse om er als pelgrim een te gebruiken, neem dan gerust contact met Leo op. Je kunt hem bereiken via zijn website Pereffect.nl.

error: Content is protected !!