Rustig begin in Frankrijk

Rustig begin in Frankrijk

Vrijdag 6 april

Op onze rustdag komen we pas om 09:00 u aan het ontbijt. Ook nu zijn we de enigen. Een goed ontbijt, inclusief sinaasappel ;). Na het ontbijt lokt de zon ons naar buiten, maar de wind laat het nog steeds koud aanvoelen. Dus donsjasjes aan en aan de hand van een serie geocaches maken we een wandeling over de vestingwerken van het stadje Rocroy.

We doen lunchinkopen en eten deze op een bankje, uit de wind in de zon, op. Na nog een geocache in een grot gaan we rond 15 uur terug naar het hotel om wat op bed te rusten, blog bijwerken etc. Rond 19:30 u naar een gezellig restaurantje gegaan waar we heerlijke tagliatelle bolognaise met een beetje salade eten. Heerlijk.

Zaterdag 7 april

Deze morgen pakken we ons boeltje weer op en zorgen ervoor dat we iets na 09:00 u bij de Carrefour zijn voor de ontbijt-/lunchinkopen. Met een laatste blik op Rocroy eten we ons ontbijtje.

Vandaag lopen een relatief makkelijke route over veelal verharde weg. Links en rechts zien we of een mooi donker bos of de uitgestrekte vredige velden van het Franse platteland. De enige mensen die we tegenkomen zijn boeren op trekkers.

Na ruim 22 km komen we aan bij ons logeeradres van vanavond. Een prachtig verbouwde schuur met authentieke elementen! Geweldig! We worden uitgenodigd om op het zonneterras iets te komen drinken. Dat slaan we niet af! Marie en Jose (de eigenaren van deze B&B) hebben vrienden te logeren en wij doen gewoon mee. Prachtige wijnen en een heerlijk  4 gangen menu. Niet echt als pelgrim, maar wel heel erg leuk.

error: Content is protected !!