Gastvrijheid, vaak met een grote “G” 

Gastvrijheid, vaak met een grote “G” 

Zondag 8 april

Vier paar damesogen staren ons nieuwsgierig aan. Om ons heen alleen het gezang van vogels, het opschrikken van een duif uit een boom en verder helemaal niets dan een vredig, groen heuvellandschap onder een warme zon. De koeien blijven staan en wij stappen verder.

Hoe mooi kan de zondag beginnen…

Al snel komen we op modderpaden terecht, maar het is een gradatie minder blubberig dan de afgelopen dagen.

We lopen veel over weilanden waar de boer met prikkeldraad een pad voor wandelaars heeft gespannen. Krak… Leo draait zich iets teveel om en hups een gat in het elastische materiaal van het vak waar zijn bidon zit… In het kader van zelfredzaamheid hebben we een klein naaigarnituur bij ons, dus Ellen “borduurt” de stof weer naar elkaar toe.

Rond 17:30 uur bellen we aan bij Karin en Ton Rolvink in Lalobbe. Deze Nederlanders verwelkomen ons zeer hartelijk. We worden overladen met goede zorgen (we maken kennis met de ‘flageolettes’ boontjes) en veel gezelligheid. Het is haast jammer dat we er maar één nachtje blijven…

Maandag 9 april

Na een heerlijk ontbijt gaan we weer op pad. Vandaag geen zonneschijn, maar wel een heerlijke temperatuur. De jas gaat na een half uurtje al weer uit, verder in shirt. Geen moeilijke etappe vandaag, dus we maken nog tijd voor een geocache. Die ligt op een prachtig uitzichtspunt, oftewel flink klimmen geblazen. Maar de beloning is dan zo zoet! Net dit ene uurtje laat zelfs de zon zich wat voelen.
Deze avond slapen we in het gemeentelijke pelgrimslokaal van Château-Porcien. De code voor de deur halen we op bij het plaatselijke café. We blijken de enigen te zijn deze nacht. Het is een gloednieuw onderkomen, en wat voor één!

Prachtig sanitair, goed-krakende stapelbedden én een zeer goed voorziene keuken!

We doen eens gek, we gaan zelf koken. De supermarkt zit slechts 100 meter verderop. En zo vieren we de mijlpaal van onze 400 km met een heerlijk bord farfalle met groentesaus!

Dinsdag 10 april

We beginnen met inkopen voor ontbijt en lunch en keren terug naar de gîte. We ontbijten met een lekker bakje zelfgezette koffie en thee. We vertrekken, maar voordat we het tempo erin gaan zetten, gaat Leo eerst naar de kapper. Het is immers weer 3 weken geleden ;)…

Kilometers lange plattelandswegen liggen voor ons. Op deze manier lopen we van kerktoren naar kerktoren, hier en daar een geocache meepakkend.

Vandaag hebben we geen overnachting gereserveerd. We hebben een hotelletje uitgezocht en als we er binnen komen zegt de eigenaar vol te zitten. Hij doet geen verdere poging ons verder te helpen, dus pakken we ons boekje met overnachtingsadressen erbij. Eerst trakteren we ons op dé specialiteit van de Franse Ardennen, een lekkere puddingkoek. We bellen een hotel, 2,5 km verderop en die wil ons graag ontvangen. Dus tanden op elkaar (of beter gezegd, de rug weer recht) en gaan. ‘t Is een prima adres waar we terechtkomen!

Dankbaar voor:

  • de feestmaaltijd bij Marie en José Lagard
  • de ontluikende lente
  • het beschuitje met pure hagelslag bij Karin en Ton
  • de gemeente Château-Porcien voor hun prachtige pelgrimsonderkomen
  • de kapper die meteen tijd voor ons nam
error: Content is protected !!