Op naar de beste gîte

Op naar de beste gîte

We hoeven alleen de weg over te steken en we staan op het verlaten station van Roc-Amadour. We hebben 4 treinreizen in het vooruitzicht: van Roc-Amadour naar Brive, van Brive naar Parijs-Gare d’Austerlitz, van Parijs-Gare du Nord naar Antwerpen (met Thalys) en van Antwerpen naar Tilburg-Reeshof.
In Parijs hebben we 5 uur de tijd om van het station in het zuiden naar het station in het noorden te lopen.
Tegen 14:30 u binden we de rugzak weer om en starten we met het lopen langs de brede Seine. Ook hier in Parijs hebben we fantastisch mooi weer, wat een bofkonten zijn we toch. Al vrij snel wordt onze aandacht getrokken door de Notre Dame die flink in de steigers staat. We blijven nog even langs de Seine lopen en passeren enkele bruggen, waaronder Pont Neuf. Het is druk op het water met rondvaartboten, die stuk voor stuk overvol zitten.
Ik had geen idee (meer) dat Parijs zoveel moois te bieden heeft! Ik blijf foto’s maken… Indrukwekkend is de binnenplaats van museum het Louvre met zijn glazen pyramidedak. Alleen al voor de buitenkant is een bezoek aan dit museum het waard. Er vlakbij staat de Arc de Triomphe, weer zo’n imposant bouwwerk.
Het lopen door Parijs gaat veel makkelijker dan ik op voorhand had ingeschat. Je moet goed bij elkaar blijven vanwege de drukte; van het autoverkeer hebben we nauwelijks last.
We lopen met een ommetje door naar de Sacre Coeur bovenop een heuvel. Onze beenspieren zijn inmiddels zo getraind dat we de trappen moeiteloos beklimmen. Met ons gezicht naar de kerk zien we een prachtig gebouw, met onze rug naar de kerk kijken we uit over de miljoenenstad. Wat een stad, zo groot!
Rond half 18:30 u zijn we bij Gare du Nord. Voordat we om half 8 met de Thalys naar Antwerpen snellen, eten we eerst nog een lekkere vegetarische pasta buiten op het terras van een restaurant in de buurt.
Iets na 22:30 u stappen we uit op station Tilburg-Reeshof. Nog ruim 3 kilometer lopen en dan komen we aan bij de (voor ons) beste “gîte” die we kennen: THUIS!
error: Content is protected !!