Estaing

Estaing

We zijn vanochtend al vroeg op pad. De vrijdagmarkt in Espalion is nog aan het opbouwen. Vorig jaar markeerde deze dag een overgang van droog weer naar een periode van veel regen.
We herkennen onderweg de plaatsen waar we geschuild hebben. Zoals bijvoorbeeld het oude Romaanse kerkje uit de 11e eeuw. We weten van vorig jaar ook dat het een pittige tocht was én dat we halverwege de dag langs het schilderachtige Estaing kwamen. Dit jaar besluiten we om in Estaing te verblijven, een korte etappe van 12 kilometer. De weersomstandigheden zijn fantastisch, een helderblauwe lucht met wat witte donzige wolkjes. Rond lunchtijd komen we aan in Estaing. We halen bij de bakker onze lunch op en gaan dit bij de oude Romeinse brug over de rivier de Lot lekker oppeuzelen.
We kunnen pas vanaf 15 uur terecht bij onze gîte, dus hebben we nog tijd voor een geocache. Deze brengt ons naar een prachtig uitzichtspunt over Estaing.
In de mooi verzorgde gîte hebben we een 2-persoonskamer. Estaing is vrolijk versierd met linten vanwege de jaarlijkse Middeleeuwse feesten die dit weekend plaatsvinden.
We bezoeken de kerk en het kasteel, waar de stichting van voormalig Frans president Valéry Giscard d’Estaing nu eigenaar van is. In de kerk doe ik een bijzondere ontdekking. Er is een expositie over pelgrimeren en laat dit nu dezelfde expositie zijn als wij vorig jaar in basiliek Saint-Sernin in Toulouse gezien hebben. De teksten van deze expositie wilde ik zo graag hebben, maar ik heb deze niet meer op het wereldwijde web kunnen achterhalen. En nu, nu krijg ik ze alsnog op een presenteerblaadje! Weer zo’n kenmerk van de Camino…
‘s Avonds eten we bij de pizzeria annex snackbar op de hoek. Een lekkere pizza, en dat in Frankrijk!
error: Content is protected !!