Van Postel naar Meerhout 

Van Postel naar Meerhout 

Maandag 26 maart

De wekker staat 06:30 u en om 06:45 zit Ellen in de kerk voor de ochtenddienst in de abdij van Postel. Bijzonder om zo stilletjes en nog in het donker naar de kerk te gaan en het mooie loepzuivere gezang van de paters aan te horen. Voor de niet-kerkgangers klinkt er op de gang om 07:30 u stemmige muziek uit de Bose-boxen, niet bepaald armoedig dus, al zijn de gasten natuurlijk geen Norbertijnen. Tijd om op te staan!

Om 08:15 u aan het ontbijt in de eetzaal. Gastenpater Benny legt uitnodigend een doosje lunchzakjes op tafel voor het klaarmaken van onze lunchpakketjes. Dat komt mooi uit, want onderweg zullen we nauwelijks iets van horeca tegenkomen. En wat we tegenkomen is gesloten.

Flink doorgestapt, een heel eind langs een kanaal, maar weer lekker droog en zonnig.


Na 27 km worden we gastvrij ontvangen bij pelgrimshoeve Mannu Dox. Eerst aan de thee, met paasei ;). Daarna lekkere groentesoep, aardapppelpuree, worteltjes-erwtjes en vlees in jus. En als toetje een stukje appelvlaai met thee. De olijke Belgische eigenaar leert ons wat nieuwe Belgisch taalgebruik, zoals “men moet de kat niet naar de melk brengen”.
Met 90 km op de teller in 3 dagen voelen we ons nog prima. Geen enkele blaar, hooguit wat spierpijn in de rug in de 2e helft van de dag. Maar dat is een kwestie van trainen…

Dankbaar voor:

  • weer een droge, zonnige dag
  • een royale douche met shampoo, conditioner én een föhn
  • Alexander Rybak’s inzending voor het Eurovisie Songfestival 2018, zo’n lekker loopnummer (geldt alleen voor Ellen!)
error: Content is protected !!