Champagne 

Champagne 

Vrijdag 13 april

Vandaag is het feest: ons moedertje is jarig! En naast dat zij attenties ontvangt worden ook wij overladen met kado’s, en dat begint met een bijzondere ontvangst in de basiliek van Reims. Voordat we de stad definitief gaan verlaten lopen we ‘s ochtends vroeg de Basiliek Saint-Remi binnen.

We worden verwelkomd door een enthousiaste man die ons meteen vraagt of we een stempel willen. De stempel is nog niet droog of hij nodigt ons al weer uit om met hem mee te komen. Onze rugzakken mogen we achter z’n tafeltje zetten. Met een grote rammelende sleutelbos opent hij speciaal voor ons de bronzen graftombe van Saint Remi. Zo bijzonder!

De oorverdovende stilte en de indrukwekkende schoonheid van deze kerk maken dit tot zo’n mooi moment! Een schril contrast met de kathedraal waar hordes toeristen met tasjes met champagne worden rondgeleid door gidsen…

Het tweede kadootje van deze dag is de blauwe lucht. Wat schijnt het zonnetje toch lekker op ons!
Zodra we de stad uit zijn lopen we de wijnvelden binnen. Deze bestaan nu nog uit rijen kale takken met voorzichtig doorkomende knopjes. Het laat zich niet lastig raden, dit is de ware champagnestreek. In de dorpjes waar we doorheen wandelen woont de ene champagneboer naast de andere.

Het derde kadootje van vandaag was de aankomst in onze gîte, een knusse studio van alle gemakken voorzien. ‘s Avonds verwent onze gastheer ons met een heerlijk 3-gangendiner en zelfs nog een lekkere koek bij de thee.

Als dit geen feestdag is…

error: Content is protected !!